Coaching és tanácsadás a gyakorlatban. TA 303 A

Képzési tematika és időpontok

Folyamattanácsadás és haladó szerepmenedzsment
A tanácsadás alapformái: szaktanácsadás és folyamattanácsadás (Schein). Szakértő, vezető, segítő. Szakmai szerepek és a TA szerep-értelmezése (Schmid). Énállapot és szerepek – szerephierarchia (Crespelle). Személyes szerepmenedzsment. Határok és kompetenciák (coach, mentor, szupervízor stb.)

2 nap (15 óra)

2023. március 17-18.

Szerződéskötés. Két- és többoldalú szerződések
A szerződésre vonatkozó modellek (Berne, Steiner, Sills). Tanulási és munkaszerződések. Három és többoldalú szerződések (English, Hay). Kapcsolatra és tartalomra irányuló szerződések (Weil). Álszerződések és intervenciók. Hogyan érem el, hogy a megállapodásokat betartsák?

2 nap (15 óra)

2023. április 28-29.

Autonómia és függés. Beszélgetésvezetés
Physis – Berne energia-elmélete. A rezilienciát mozgató erők (English). Képességek az autonómia megvalósítására. Függés és autonómia (Berne, Schiff, Lenhardt). Passzivitás és félreismerés a munkahelyi mindennapokban: a cathexis-elmélet (Schiff’s) és a kapcsolódó módszertanok a beszélgetésvezetéshez

2 nap (15 óra)

2023. június 2-3.

Kapcsolati szükségletek és minták
A kapcsolatok leírásának tranzakcióanalitikus lehetőségei (Berne, Schiff, English). Kapcsolati szükségletek (Erskine) azonosítása és a kapcsolati munka feltételei. A játszma, mint kapcsolati szükséglet. Kapcsolat és hatalom. A segítő kapcsolat és a vezető-beosztott kapcsolat tipikus játszmái és intervenciós lehetőségek

2 nap (15 óra)

2023. szeptember 8-9.

Fejlődési fázisok, karrier és folyamatsorskönyv
Az énállapotok fejlődése, fejlődési szükségletek és fejlődési ciklusok (P. Levin). Fejlődési témák azonosítása. Folyamatsorskönyv (Berne, Kahler). Karrier és sorskönyv. A karrier a különféle aspektusai

2 nap (15 óra)

2023. október 13-14.

Esetfeldolgozás és szupervízió. Zárás
A résztvevők gyakorlati esetei. Hangfelvételek, videó-elemzés, esetbemutatás. Szupervíziós és coaching-gyakorlatok. Eredménybiztosítás és a képzési év zárása.

2 nap (15 óra)

2023. november 24-25.

A résztvevők a műhelyek között tanulócsoportban dolgoznak (15 óra), egyéni prezentációt, a záró alkalomra pedig megadott szempontok alapján esettanulmányt készítenek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

Kapcsolatfelvétel, jelentkezés és részvételi díj

A kapcsolatfelvétel írásban történik a lenti űrlapon.

A jelentkezés feltételei:

  • Minimum 3 év munkatapasztalat, és a tanultak gyakorlati alkalmazásának lehetősége.
  • Elvégzett tranzakcióanalízis alapképzés (TA 101),
  • A négy alkalmas TA 202-es képzés elvégzése, vagy ezzel egyenértékű jártasság a tranzakcióanalízis elméletében
  • Legalább 50 óra igazolt önismeret, Itt nincs módszertani megkötés, lehet TA-s önismeret (TA 202) vagy más módszer, egyéni, csoportos stb.
  • Pszichikus egészség
  • A feltételek és elvárások tisztázására egy előzetes tájékozódó beszélgetés a kurzus vezetőjével

Jelentkezés esetén a résztvevővel képzési szerződést kötünk.

Az egyéves képzés (12 nap képzés és 3 óra egyéni szupervízió) ára céges jelentkezés esetén nettó 790.000.- forint, egyéni jelentkezés esetén nettó 690.000,- forint. A jelentkezéskor 100.000,- forint + áfa regisztrációs díj befizetésével biztosítjuk az induló csoportban való részvételt. A képzési díj fennmaradó részének fizetése a képzés előtt egy összegben, vagy igény esetén két részletben történhet: az első és a negyedik workshop előtt. A képzési díjat nem csökkenti, ha a résztvevő a programnak egyes részein nem vesz részt. 2023. január 30-ig történő jelentkezés esetén a képzési díjból 10 % early bird kedvezményt adunk: A képzés lemondása esetén fizetendő költségek: az első workshop kezdete előtt több mint 30 nappal a résztvevő a teljes díj 25%-át; az első workshop kezdete előtt 30-15 nappal a teljes díj 50%-át; az első workshop kezdete előtt 14 vagy annál kevesebb nappal a teljes díj 100%-át tartozik megfizetni. Egyéni jelentkezőknek korlátozott számban áfa-mentes számlát tudunk kiállítani.

 

A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki az űrlapot vagy hívj a +36-20-368-7628 telefonszámon.

A jelentkezés a visszaigazolás és a képzési díj befizetésével válik érvényessé. A jelentkezéssel automatikusan elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

A tréning helyszíne: 1093 Budapest, Közraktár u. 24.

 

Jelentkezés a képzésre:

    Képzés, amire jelentkezem (kötelező)

    A képzésre történő jelentkezéssel Ön automatikusan elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.