Tranzakcióanalízis a szervezeti gyakorlatban

Haladó szakember-képzés. TA 303 (kiképzés)

Vezetés, tanácsadás, coaching, tréning, szervezetfejlesztés, HR

Kinek szól a haladó TA-képzés?

Ez a képzés a személyes, kapcsolati és módszerbeli kompetenciák fejlesztését célozza meg. Elsősorban azoknak szól, akik kapcsolatkezeléssel professzionális kontextusban foglalkoznak: személyzet- és szervezetfejlesztők, projektvezetők, vezetők, HR-szakemberek, a képzésben dolgozó trénerek és oktatók, coachok, szupervízorok, a szociális szférában tevékenykedők egyaránt érdekeltek lehetnek. A képzés nemzetközi akkreditációval rendelkezik, és felkészít az Európai Tranzakcióanalitikus Szövetség (EATA) által jegyzett képesített tranzakció-analitikus (CTA) nemzetközi vizsgára.

Módszer és képzési filozófia

A gyakorlat fontos súlypontját képezi ennek a programnak, ezért a részvétel feltétele, hogy a jelentkezőnek szakmai munkájában legyen alkalma a tanultak közvetlen kipróbálására és alkalmazására.

A képzés középpontjába a rendszerszemléletű és kapcsolatorientált tranzakció­analízist állítjuk, de kerüljük a módszertani dogmatizmust. Más módszerek, mint például a pszichodráma, az NLP, az energika pszichológia, szervezetfejlesztési és csoportdinamikai elméletek, a humándiagnosztika módszerei ugyanúgy részét képezik a programnak, mint a különféle rendszerszemléletű szupervíziós és coaching módszertanok.

A képzés folyamatában a fenti területek sokféleségét kínáljuk és érvényesítjük. A módszertani sokféleség közös nevezője az, hogy a mindvégig a résztvevő személyes fejlődési útját támogatjuk.

 • A trénerek és a résztvevők közti kapcsolatban egy OKÉ-OKÉ-hozzáállást érvényesítünk, amely lehetővé teszi a tanítást, tanulást, konfrontálást és a személyes fejlődést.
 • A másokkal való kapcsolatunkat az emberi gondolkodás, érzések és viselkedés alapvető vonatkoztatási keretének tekintjük.
 • Támogatjuk az autonómiát és a személyes felelősségvállalást életünk aktív alakításában, emellett a szervezeti, környezeti hatások alakító erejére is reflektálunk.

Miért érdemes a mi képzésünket választani? Tovább

Ha részt veszel ebben a haladó TA-képzésben

 • Fejleszted a szerepedhez kapcsolódó személyes, kapcsolati és szakmai kompetenciáidat;
 • Bővíted gyakorlati, módszerbeli eszköztárad a tréning, a coaching, a tanácsadás, a vezetés és szervezetfejlesztő munka területén;
 • Kidolgozod és integrálod professzionális hozzáállásodat és etikádat az emberekkel és szervezetekkel való munkában.

„…hogy a reggeli kávé illatát és a madarak énekét a maga sajátos, másokéval össze nem téveszthető módján érzékelje, és ne úgy, ahogy mások meg­tanították neki…”  (Eric Berne az autonómiáról)

Haladó TA-képzés képzési tematika és időpontok

A képzésre egyéves periódusokban lehet jelentkezni. A fenti sorrend ajánlott, de nem kötelező: bármelyik évben be tudsz kapcsolódni. A nemzetközileg akkreditált CTA vizsgához szükséges „TA szakmai képzés” követelményeit a három évfolyam elvégzése biztosítja, melyet a 4. évtől vizsgaelőkészítő csoport (Mesterképzés) követ.

A 3 éves haladó TA-képzés teljes tematikáját itt töltheted le.

Az egyéves modulok terjedelme

Egy képzési év 6 workshopot, összesen 12 képzési napot (összesen 90 óra) foglal magában. A workshopok keretében elsajátítod a szükséges elméletet, gyakorlatok formájában megtapasztalod a felhasználási lehetőségeket, kidolgozod az alkalmazás személyedre és kontextusodra szabott eszközeit, mindezzel párhuzamosan pedig reflektálsz személyes fejlődésedre, valamint szupervíziós munkát végzel. A műhelyek között a többi résztvevővel tanulócsoportban dolgozol együtt. A képzés díja tartalmaz minden résztvevőnek 3 egyéni szupervíziós órát.

A képzés helyszíne és időbeosztása

Helyszín: 1067 Budapest, Eötvös u. 9.

Időkeretek: a  workshopok kétnaposan, első napon 9,00-18,00 óráig, a másodikon 9,00-17,30-ig tartanak.

Igazolás, bizonyítvány, képesítés, akkreditáció

A követelmények teljesítése után képzési év végén a résztvevő bizonyítványt kap, amely tartalmazza a teljes képzési tematikát és óraszámot, valamint a fejlesztett kompetencia-területet.

Valamennyi elvégzett óra, beleértve a szupervíziós órákat is, elszámolható a nemzetközi szintű „képesített tranzakcióanalitikus” (CTA) vizsgához (bővebben a vizsgáról: www.eatanews.org).

 

Kapcsolatfelvétel, jelentkezés és részvételi díj

A kapcsolatfelvétel írásban történik a lenti űrlapon.

A jelentkezés feltételei:

 • Minimum 3 év munkatapasztalat, és a tanultak gyakorlati alkalmazásának lehetősége.
 • Elvégzett tranzakcióanalízis alapképzés (TA 101)
 • Részvétel a TA 202 képzésen
 • Pszichikus egészség
 • Előzetes tájékozódó beszélgetés a kurzus vezetőjével

Jelentkezés esetén a résztvevővel képzési szerződést kötünk.

Az egyéves képzés (12 nap képzés és 3 óra egyéni szupervízió) ára céges jelentkezés esetén nettó 840.000.- forint. Egyéni jelentkezőknek a képzés díja 720.000.- forint. A jelentkezéskor 100.000,- forint + áfa regisztrációs díj befizetésével biztosítjuk az induló csoportban való részvételt. A képzési díj fennmaradó részének fizetése a képzés előtt egy összegben, vagy igény esetén két részletben történhet: az első és a negyedik workshop előtt. A képzési díjat nem csökkenti, ha a résztvevő a programnak egyes részein nem vesz részt. Korai (early bird dátumok a képzési program oldalán) jelentkezés és befizetés esetén a képzési díjból 10 % kedvezményt adunk.  A képzés lemondása esetén fizetendő költségek: az első workshop kezdete előtt több mint 30 nappal a résztvevő a teljes díj 25%-át; az első workshop kezdete előtt 30-15 nappal a teljes díj 50%-át; az első workshop kezdete előtt 14 vagy annál kevesebb nappal a teljes díj 100%-át tartozik megfizetni. Egyéni jelentkezőknek korlátozott számban áfa-mentes számlát tudunk kiállítani.

Jelentkezés

  Képzés, amire jelentkezem (kötelező)

  Antal Sándor

  Proviz. képző és szupervizor tranzakcióanalitikus

  (PTSTA-O)

  +36 1 783 4640

  +36 20 368 7628